Over Hylke Bandstra

Bandstra Financieel advies

hypotheek voor de doorstromer

Financiële dienstverlening loopt als een rode draad door mijn werkzame leven. Al vroeg was ik bezig met cijfers en rekenen. Maar ook krijg ik het warm van “dingen voor mekaar krijgen”. Het liefst samen met andere mensen, want wie kan delen, zal ook vermenigvuldigen! Een mooie brug naar de opleiding die ik destijds heb gevolgd: Bedrijfswiskunde & Informatica aan de NHL in Leeuwarden.

 

Op de Amsterdamse beurs

Tijdens het volgen van de studie raakte ik meer en meer geïnteresseerd in beleggen en lonkte ik naar het financiële hart van Nederland. Want dat was destijds ’n ultieme droom: Optiehandelaar worden op de Amsterdamse beurs! Of dit gelukt is? Jazeker! En het was een geweldige tijd, heel veel meegemaakt!

In de tussentijd bleef ik wel (samen met vrouw en kinderen) wonen in Friesland, Oudemirdum. Want ja, Gaasterland:  daar wil je ècht niet weg!

 

Ondernemen

Zo langzamerhand kwamen er meer interesses om de hoek kijken. Ondernemen! Ik zat de hele dag naar beurskoersen te kijken, maar eigenlijk wilde ik ook wel wat meer contact met mensen. En het liefst wil ik ze helpen om financiële vraagstukken op te lossen. Kortom, ik wilde iets in de trant van “financieel adviseur” worden!

hypotheek voor de doorstromer

“Tijdens mijn beurscarriëre was ik
ook nog eigenaar van twee bedrijven”

Tijdens mijn beurscarriëre was ik ook nog eigenaar van twee bedrijven: een tentenverhuurbedrijf samen met mijn broers. Een prachtige tijd, veel geleerd, maar vanwege drukte niet meer te combineren met het werk in Amsterdam. Daarna een horecazaak gerund. Grand café, restaurant, maar ook het organiseren van evenementen. Ook dit was weer een geweldige tijd! Hard werken, maar ook weer heel veel geleerd.

financieel advies

“Hoe mooi is het dat je kan bijdragen aan iemands droom?!”

Uiteindelijk werd het tijd voor focus: (financieel) advies geven, dat is waar ik goed in ben. Waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Vervolgens ben ik bijgeschoold tot hypotheekadviseur. Ik kwam erachter dat dit best veel raakvlakken heeft met wat ik al deed. Sinds kort bestier ik een eigen kantoor in Oudemirdum en wil ik mijn diensten graag uitbreiden naar een breder spectrum zoals bijvoorbeeld bedrijfsfinanciering. Hoe mooi is het als je een bijdrage kan leveren aan iemands droom? Echt fantastisch vind ik dat!